Uitnodiging bewonersavond van de Heilige Familiekerk

logos-uitnodiging

UITNODIGING

Het gaat nu echt beginnen!

“De kogel is door de Kerk”

Stichting voor het behoud van de Heilige Familiekerk en Stichting CityKids nodigen u graag uit

op dinsdag 15 november a.s.

van 12.00-14.00 uur

om samen met de initiatiefnemers de eerste zwengel te geven aan “de kogel”, waarna de sloop van een 17 meter hoge muur een feit is en de kerk na 34 jaar (1982) weer in zijn oorspronkelijke staat zal worden teruggebracht.

De nieuwe sociaal maatschappelijke bestemming van de Familiekerk zal de buurtfunctie versterken en een echt Familiehuis worden voor alle kinderen en hun families van de stad Rotterdam en omgeving.

We hopen dat we deze spectaculaire start van de restauratie en herbestemming van dit prachtige gemeentelijke monumentkunnen vieren en delen met veel (Rotterdamse) Stichtingen en Fondsen en iedereen die al betrokken is of wil worden bij dit mooie ambitieuze Rotterdamse project.

Familiekerk wordt het gezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind en hun familie

In het Familiehuis worden gehuisvest:

- Een kindergezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind en hun familie (0-18 jaar).

- Een verpleegkundig kinderdagverblijf (0-5 jaar) voor o.a. kinderen met een intensieve verpleegkundige zorgvraag.

- Een kinderdagcentrum (0-12 jaar) voor o.a. kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking, stoornis in het autistisch spectrum en bijkomende problematiek.

- Een verpleegkundig kinderzorghuis/logeerhuis (0-15 jaar, 24- uurszorg ) voor kinderen met een intensieve verpleegkundige en/of palliatieve zorgvraag, na intensieve ziekenhuisopname en respijtzorg, maar ook als vertrouwd logeeradres!

- In de Pastorie woning worden 11 appartementen beschermd wonen gerealiseerd voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 16-23 jaar. Zij zullen ook hun dagbesteding in het Familiehuis en in de directe omgeving invullen.

- Het koor van de kerk zal een sociaal maatschappelijke wijk functie dienen (leestafel, filmavonden, concerten en symposia)

- De stiltekapel zal ook openstaan voor iedereen uit de wijk.

Het Kindergezondheidscentrum is toegankelijk voor alle kinderen en hun familie uit de stad Rotterdam en stadsregio!

12.00 uur Inloop en ontvangst met Rotterdams tussendoortje
12.15 uur Opening door Maritza Russel, directeur CityKids
12.30 uur “Kogel door de Kerk”
12.45 uur Presentatie bouwplannen door hr. B. Dura